2015 m. gegužės 19 d.

Plona trikotažinė kepurytė

Tarp nedėvimų drabužių turiu nemažai trikotažinių palaidinių. Todėl pasiskaičiau apie trikotažo siuvimą, nusipirkau jam siūti skirtų adatų ir pabandžiau pasiūti kepurytę dukrytei.

siuvimas kepurė

Iki šiol ji dėvėjo pirktą dvigubą trikotažinę kepurytę lygiu kraštu, bet su ja buvo nepatogumų. Jei pakankamai uždengtos ausys, tai kepurė slenka ant akių, jei kakta mažiau uždengta, tuomet ir ausys pusiau atsidengia... Nutariau, kad reikia kepurytės su "ausytėmis".

siuvimas kepurė

Šiai kepurytei sunaudojau pusę berankovės palaidinės. Iškarpos neturėjau, tiesiog pasidėjusi šalia mažesnę panašaus modelio kepurę bandžiau kirpti. Iš pradžių kirpau kraštą, o po to bandžiau formuoti viršugalvio trikampiukus, kurie nelabai dailūs išėjo. Apatinę dalį ties ausimis padariau dvigubą, nes nesugalvojau kaip kitaip gan dailiai padaryti kraštelį. Kadangi dar nenusipirkau dvigubos adatos, du sluoksnius medžiagos per kepurytės vidurį siuvau zigzagu. Ir neturėjau tokio atspalvio siūlo, todėl išorėje matomą zigzago siūlę siuvau baltu siūlu, nes man taip pasirodė geriau, o vidines siūles siuvau rausvai kreminės spalvos siūlu, kuris buvo artimesnis medžiagos spalvai.

siuvimas kepurė
---
Kepurytės apimtis (neištempus): 40 cm.